Vispa ihop havregryn, ägg och om du vill bakpulver och vaniljsocker. (Annars utesluter du det bara). Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och klicka ut av smeten i stekpannan
Jag kan tipsa om en toppenhärlig frukost/brunch som jag gjorde i vab-fredags, nämligen havreplättar. Inspiration till att göra dessa härliga havreplättar har jag fått från bloggen "the big mans world"- spana in den
Plättar, plättar, jag älskar plättar och den här varianten är riktigt bra och hälsosam. Då de inte innehåller något vitt socker, men däremot massa nyttigheter, passar de perfekt som frukost eller mellanmål
Ingredienser - 2 portioner. 3 ägg. 2 dl fiberhavregryn. 1 dl mjölk. 1 nypa salt. 1 msk olja. Tillagning. Häll i grynen i en mixer och mixa tills det blir ett mjöl
Vart asmätt direkt av dessa, perfekt att ha i kylen färdiga hela tiden. . Ingredienser. 4 dl havregryn2 tsk bakpulver1 krm malen kardemumma1 krm kanel1/2 tsk salt3 bananer3 ägg3 msk olja2 msk flytande honungfrukter eller bär {hade även bär i smeten}lönnsirap {Jag kör med Cane suryp ifrån Dansukker, mycket billigare och smakar typ lika}Mixa havregryn med stavmixer till ett mjöl
Vispa ihop äggen och mjölken först. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Ett tipsär att vispa med en mixer eller i en matberedare med knivarna så att havregrynen går sönder, då håller plättarna/pannkakan ihop bättre vid gräddningen
Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel. Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna
Jag har tidigare fått tips om ICA's havreplättar så dessa testade jag idag. Det är torsdag och enligt traditionen åt vi ärtsoppa och pannkaka till lunch
Ja, då kan du göra havreplättar. Protein-Havreplättar. Brukar du äta havregrynsgröt till frukost och kanske vill ibland ha något annat som påminner om gröt
Se tidigare inlägg. Jag har nu gjort dessa många ggr och förändrat receptet lite. kör 4 dl rena havregryn i en matberedare/mixerha i 3 bananerha i 3 äggha i 1 tsk bakpulverblanda samman allt till en smetstek i lite smör, blir fluffiga som amerikanska pannkakorservera med lönnsirap och bär/frukt, jättegott med hallon och blåbärOriginalreceptet innehöll både olja och honung, men det har jag skippat och istället steker i lite smör, samt sött blir det ändå med lönnsirap
Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel. Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna
Fluffiga banan- & havreplättar med mangosås. Fluffiga banan- & havreplättar med mangosås. När sommaren ännu inte riktigt nått luften så kan man ju i alla fall njuta lite av sommarens smaker på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.