Knåda ett par minuter med tex degkrokar och elvisp. 25 g jäst7 1/2 dl vatten1 msk olivolja1 tsk salt200 g durramjöl250 g havremjöl2 msk fiberhuskmjöl till utbakning
Jag bakade scones till frukost, så det var lika bra att passa på medan ugnen var varm. Ett par limpor med havregryn och krossade linfrön blev det - mycket gott och nyttigt
Smält smöret och blanda med resten av mjölken. Dags att baka bröd igen. De tre sönerna äter som om de aldrig sett mat förut så en limpa räcker inte precis en evighet
Pensla limporna med kallt vatten och strö på lite havregryn. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), ca 1 1/2 min
Havrelimpormed solrosfrön. Pensla limporna med ägg och strö över solrosfrön och lite flingsalt. Det blev supergott, och passade fint till kvällens sallad, gjord på babyspenat, soltorkade tomater, zucchini, solrosfrö och chevré, med en citron- och vitlöksvinägrette
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet, tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, olja och mjölmix, kör några minuter med elvispens degkrokar, eller i assistenten, till en jämn och kladdig deg
Små frukostbröd medkli och linfrö. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.