Knåda ett par minuter med tex degkrokar och elvisp. 25 g jäst7 1/2 dl vatten1 msk olivolja1 tsk salt200 g durramjöl250 g havremjöl2 msk fiberhuskmjöl till utbakning
Smula ner jästen i en bunke, lös den med halva grötblandningen innan du häller på resten av gröten. Tänk på att degar med dinkelmjöl ska vara en aning kladdigare än vanliga vetemjölsdegar
Pensla limporna med kallt vatten och strö på lite havregryn. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), ca 1 1/2 min
Havrelimpormed solrosfrön. Pensla limporna med ägg och strö över solrosfrön och lite flingsalt. Det blev supergott, och passade fint till kvällens sallad, gjord på babyspenat, soltorkade tomater, zucchini, solrosfrö och chevré, med en citron- och vitlöksvinägrette
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet, tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, olja och mjölmix, kör några minuter med elvispens degkrokar, eller i assistenten, till en jämn och kladdig deg
Lägg rucola på knäckebröden, därefter osten och toppa med päronkompott. Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.