Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten. Blanda allt i en bunke, sätt påplastfilm och låt vila varmt övr natten
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Jag hade lagat två olika grytor som vi bjöd på. Vi började dagen med att sjunga för honom och ge honom presenter sedan på eftermiddagen kom tjocka släkten för att gratta
Lägg bröden på plåt och täck med plast. Det gillar jag. Receptet kommer kommer från Kronjäst och står på burken med surdeg, jag har bara ändrat lite lite grann
GotlandslimpapåsurdegPortioner. Bryt ner pomeransskalen i en skål och häll på kokande vatten. Knåda in surdegen och låt stå övertäckt med plast till nästa dag
Jag gör självklart mitt morotsbröd påsurdeg. Detta gör du för att mjölet ska ha chans att svälla och absorberar mer vätska, på så sätt behöver du tillsätta mindre mjöl och resultatet blir ett saftigare och lättare bröd
Har man ingen egen surdeg ståendes hemma och puttrar så finns det att köpa färdiga surdegar i påse i din mataffär, väldigt smidigt om man har svårt att hålla en egen vid liv
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Stäng av plattan och dra kastrullen åt sidan och mixa soppan slät. Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Nu är surdegen färdig. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn. Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn. Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn
Nu är surdegen färdig. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn. Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn. Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.