Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Utan extra stärkelse. Jag älskar att använda äpple i matbröd – det smakar inte äpple utan bidrar inte bara med fibrer och vätska utan och snaturlig sötma och syra som helt enkelt ger fyllighet och djup
8 dl vetemjöl. 2 limpor 8 dl vetemjöl. Jag var lite sugen på att baka men hade inte lust att göra något allt för avancerat i värmen, så det fick bli den här smidiga limpan
Blanda i vetemjölet lite i taget tills degen inte kladdar (kan behövas lite mer än 6 dl) Knåda degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 30 min Knåda degen smidig igen och dela den i två delar Knåda dem lite till och forma till limpor genom att kavla/platta ut dem till en ca 2 cm tjock platta som sedan rullas ihop och formar en limpa (den tekniken gör att limpan blir högre när den jäser)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.