Jag har varit nöjd med de flesta, men lockas ändå att fortsätta exprimentera med olika blandningar. Den här gången har jag valt lite grövre glutenfria havregryn som bas och sedan plussat på med lite olika frön
Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Efter receptet följer lite fler bilder från senaste veckan och från fredagens tur med bussen upp till bergsbyn Tepe, där vi njöt av en härlig lunch i vårsolen
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Vi inledde lördagsmiddagen med en klick skagenröra på små bitar knäcke
Lägg i en bunke tillsammans med frön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.