Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Bönor gör det glutenfria brödet saftigt. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Här hittar du fler tips när det gäller glutenfri bakning. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Blanda nötterna väl med ägg och frön i en bunke. Efter receptet följer lite fler bilder från senaste veckan och från fredagens tur med bussen upp till bergsbyn Tepe, där vi njöt av en härlig lunch i vårsolen
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Vi inledde lördagsmiddagen med en klick skagenröra på små bitar knäcke
Du kan variera med olika smaker, frön och nötter/mjöl. Ibland är det kul att överraska med rykande färskt bröd till frukost, scones är okomplicerat och tar inte lång tid
När jag hittade dels ett paket med spännande glutenfria kastanjeflingor, dels ett paket torkade äpplebitar hos min "hovleverantör" Tantens Gröna Skafferi, så bestämde jag mig för att göra ett försök till förnyelse
Till det nybakade Scones medFrön och Russin. Värmande Soppa/Gryta med Gul lök*, Gula ärtor*, Morötter*, Broccoli*, Rotselleri* och Buljong*, Salt, Peppar
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.