Ifjol var vi i Turkiet och hon gick miste om det som brukar vara en av sommarens roligaste veckor. Hoppas hon tycker det är lika kul som Olivia och Isak har tyckt att det har varit
En frisk, syrlig och uppiggande start på morgonen. Vera föredrar sin vanliga gröt men både jag och Allan äter gärna denna både till frukost eller mellanmål
Har precis kommit hem från Ystad och Öland och vädret kunde varit bättre. Jag vill ju sola och bada. Det enda som är positivt med det dåliga vädret är väl att man kan stanna inne och baka
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Skala och klyfta äpplena. Smörj en liten ugnsform och lägg i klyftorna. Strö över socker och kanel. Blanda margarin, vetemjöl och havregryn i en bunke och fördela sedan över äpplena
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Många allergier, överkänsligheter och dieter kräver att vi undviker vetemjöl. Av den anledningen testade jag att göra smulpaj utan vetemjöl, den innehåller istället mandelmjöl och havregryn
De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De blir tjocka små plättar och liknar mer amerikanska pancakes än tunna, svenska pannkakor
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön
Rör sedan i äpple, yogurt och honung. Strö gärna över lite solroskärnor och linfrön på toppen. Grädda i 175 grader C längst ned i ugnen i ca 1 timme och 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.