Strö över lite kaneloch lägg sedan ut resten av smuldegen över äpplena. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregrynoch vaniljsocker till en smulig deg
Skala och kärna äpplena. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Klyfta dem och fördela i en ugnsform. Nyp mjukt margarin, socker och havreflingor till en grynig massa
Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt medkanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls med äpple under denna säsong
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelenoch sötningen till en sorts smuldeg
Blanda med mjöl, socker & havregrynd till en grynig massa (använd fingrarna. Råa rabarber är på tok för sura på min smak, så i detta recept har jag valt att koka rabarbern medkanel & socker, det ger den mer sötmna, och jag tycker nästan att den smakar mer då
4 4 äpplen gärna Ingrid Marie 3 msk smör 1 dl havregryn 3 msk strösocker 1/2 tsk kanel Till servering vaniljglass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.