Delas jordgubbarna i mindre bitar och pressa limesaften över dem. Både stora och små gillade det. Jag gjorde en läskande efterrätt när vi grillade för några dagar sedan – limemarineradejordgubbar med citronfluff
Snoppa och skiva jordgubbarnaoch pressa över saften från limefrukterna. Tillsätt honungen och rör om. Om man vill kan man även riva lite av skalet över jordgubbarna
Lägg rivet skal och saften i en bunke (som även ska rymma jordgubbarna senare). (Det är viktigt att inte värma på för mycket, dels är det risk att chokladen blir för varm och blir kornig och dels ska den inte bli för varm då det kan bli klumpar när den blandas med ägg och grädde som har lägre temperatur
Använd en vid kastrull eller panna typ traktörpanna och ställ den på den stora plattan på spisen. Kör någon minut eller tills du får en sammanhållande, smidig pajdeg som släpper från skålens botten och kanter
Och så med det söta från jordgubbarnaoch syrliga får limen. Vi bjöd syrran och gänget på en chark- och ostbricka (mer om det senare) och i mitten av plankan låg denna
Toppa chokladmoussen med de limemarineradejordgubbarnaoch garnera med citronmeliss eller mynta. Skiva jordgubbarnaoch blanda med marinaden, låt stå och dra i ca en timme
Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vit och pösigt med en elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.