Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. Om jag någon gång ska bjuda på fika som ska gå snabbt så är smulpaj en favorit
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpajoch inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonenmed potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
En enkel smulpajmed säsongens bär. Fördela fyllningen över bären, enklast med handen. Rör ner socker,vaniljsocker,mjölmix och havregryn till en grynig massa
En enkel smulpajmed säsongens bär. Fördela fyllningen över bären, enklast med handen. Rör ner socker,vaniljsocker,mjölmix och havregryn till en grynig massa
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunna, hallon ochblåbär. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 2 dl creme fraiche. 1 förp frysta hallon ochblåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.