Hamburgerbröd
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2.5 dl vatten
  • 10.5 dl mjölk
  • 12 tsk torrjäst
  • 12.5 msk strösocker
  • 11 st ägg
  • 17.5 dl vetemjöl special
  • 150 g smör
  • 11.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 sesamfrön
  • 12.5 dl vatten 0.5 dl mjölk 2 tsk torrjäst 2.5 msk strösocker 1 st ägg 7.5 dl vetemjöl special 50 g smör 1.5 tsk salt Pensling: ägg sesamfrön Ugn: 225°Värm vatten och mjölk till 37°. Vispa i jäst och socker och låt stå i 10 minuter. Vispa upp ägget i en skål. Lägg mjölet i bakskålen och finfördela smöret i mjölet. 
  • 1 Tillsätt jästmjölken, ägg och salt och arbeta ihop till en deg i maskin. Arbeta degen i 10 minuter, den är lite kladdig. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar.
  • 1 Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 8–10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  • 1 Pensling: Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Strö på sesamfrö om du vill. Grädda i ca 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.