12.5 dl
vatten 0.5 dl mjölk 2 tsk torrjäst 2.5 msk strösocker 1 st ägg 7.5 dl vetemjöl special 50 g smör 1.5 tsk salt Pensling: ägg sesamfrön Ugn: 225°Värm vatten och mjölk till 37°. Vispa i jäst och socker och låt stå i 10 minuter. Vispa upp ägget i en skål. Lägg mjölet i bakskålen och finfördela smöret i mjölet.
1 Tillsätt
jästmjölken, ägg och salt och arbeta ihop till en deg i maskin. Arbeta degen i 10 minuter, den är lite kladdig. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar.
1 Stjälp
upp degen på mjölat bakbord och dela i 8–10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
1 Pensling:
Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Strö på sesamfrö om du vill. Grädda i ca 15 minuter.
Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Vad sägs om att grädda lite pitabröd på grillen. Följ receptet och resultatet blir mjuka fina, goda pitabröd som kan fyllas med grillat och diverse goda tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.