Bröd

Bröd

Marianns Tekakor (LCHF)

Marianns Tekakor (LCHF)

  5 Ägg. 1  100 g Smör (Normalsaltat). 1  1,5 dl Mandelmjöl. 1  1 dl Kokosmjöl. 1  1 tsk Bakpulver. 1  1 nypa Salt
Enkla frallor/bullar

Enkla frallor/bullar

1 msk brödkrydda (valfritt). Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Dessa tekakor är lättbakade och blir härligt saftiga av havregrynen. Jättegoda med lite god ost på eller med ett berg med nyskalade räkor
Björkens frallor

Björkens frallor

Jag älskar nybakat bröd, för det är ju så gott. Vi hade en liten slatt med vanliga havregryn i en påse i skafferiet och de passade bra att använda i dessa mjuka och goda frallor
Rågsiktsrutor

Rågsiktsrutor

Rågsiktsrutor. 8-12 st. 50 g jäst. 4 dl mjölk, ljummen. 25 g smör, smält. 1½ tsk salt. 2 msk sirap. 8-9 dl rågsikt
Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

2. 5 dl vatten. 10. 5 dl mjölk. 12 tsk torrjäst. 12. 5 msk strösocker. 11 st ägg. 17. 5 dl vetemjöl special. 150 g smör
Sportlovsextra: Goda tekakor!!

Sportlovsextra: Goda tekakor!!

Bröd den. Eller tills bröden fått en fin färg. Låt jäsa i cirka en 15-30 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan