Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop
Denär oslagbar och otrolig god. Min underbara paj, måste säga så själv. Finns flera varianter på denHÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. 500 g köttfärs. 1400 g krossade tomater. 1175 g färskost med tomater. 12 dl matlagningsgrädde. 1500 g köttfärs 2 msk smör 1 st gul lök 2 msk tomatpuré 0. 5 dl chilisås 2 st vitlöksklyftor 2 msk kalvfond 400 g krossade tomater 0. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. 1Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. 1Vispa ihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp – det ska bli riktigt fluffigt. Du kanske också gillarJordgubbsglasstårta med marängbottenPinocchiotårta – marängtårta med många namn
Igår gjorde jag denhär fantastiskt goda köttfärsgratängen. Gör så här. Jag har soltorkade tomater i, dom kan uteslutas om man inte gillar det eller bytas till färska
När kladdkakan har svalnat ärdet dags för glasyren. Använd aldrig elvisp när du gör en kladdkaka, för bubblorna som blir gör att kakan blir torr och sunkig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.