Nämligen laxmed hjortronsås. Stek på medelvärme så den får fin färg och är genomstekt. Som lite gick man ju simskola och sedan dess har jag tagit mig fram i vatten behjälpligt med stora vida simtag och bensparkar
Jag har blivit inspirerad av Elins TBT-kategorimed tips på gamla godingar och tänker att jag, trots bloggtorka på sistone, borde rota fram mina favoriter ur bloggarkivet och låta dem få lite tid i rampljuset igen
Kokosolja att steka i, jag föredrar med smak. Tamarisoja (Den är glutenfri). Färskingefära, ca 2 msk hackat. Färsk vitlök, 1-1 klyftor. 1 näve torrostade Cashewnötter (eller andra valfria nötter, typ paranöt) Vill du torrosta själv brukar i alla fall jag göra det i ugnen på ca 150 grader i 10-12 min (eller tills de är gyllene och torra)
Salta och peppra innan du lägger hela härlighetenmed skinnsidan ner på grillen. Servera med kokt färskpotatis, ärtor och en kall sås ihoprörd på t ex limeaioli och yoghurt
Kolla med hjälp av en gaffel för att se när den är klar. Laxär ju alltid gott och det är väldigt lätt och praktiskt att tillaga en bit hel laxfilé på detta sätt
Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.