Ingredienser Portioner: 4 Halloumisallad 3 dl bulgur 1 rödlök 2 morötter 1 zucchini 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk timjan 1 msk balsamvinäger ca 300 g halloumiost Citron- och gurkröra 1 gurka 1/2 citron 250 g kvarg (10 %) 1 vitlöksklyfta Till servering 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt jasminris. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen
Forma fina biffar, pensla biffarna med oljan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grovt riven gurka som blandas med creme fraiche, majonäs, riven vitlök, aromat och citronpeppar
Recept på Ugnsrostade medelhavsgrönsakeroch halloumi. Då hoppar vi över att krydda med rosmarin. På helgerna försöker vi ofta äta lite lättare och fräschare till lunch för att istället lägga krutet på en lyxigare kvällsmiddag
2 Bönpasta med halloumi 10 cm purjolök 100 g halloumiost 1/2 dl rostade, hackade mandlar 1 1/2 msk olivolja 1 riven vitlöksklyfta 150 g bönpasta 1 dl crème fraiche salt svartpeppar Grönkål 100 g skuren grönkål 1 msk olivolja 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
4 skal från 1/2 citron 1 msk citronsaft 2 msk olivolja 200 g halloumiost 150 g salladsärter 1 hjärtsallad salt och peppar 4 msk pesto tomat 4 bitar mjukt korntunnbröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Halloumisallad. Hittade ett recept hos Malgorzata, med bloggen matmedmera, som jag bara var tvungen att testa, det lät såå gott, och som det doftade i köket av härliga kryddor, citron och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.