Så jag lyxa till med en efterrätt och gjorde Roy Fares hallonsufflé. Hallonsufflé6 port150 g hallonpuré - (400g frysta hallon)12 g potatismjöl (1 msk)15 g citronsaft (1,5 msk)1 st vaniljstång100 g äggvita (3 st)50 g socker (½ dl)10 g citronsaft (1 msk)Sätt ugnen på 170 grader
Hallonsufflé 4 portioner100 g hallon, från frysen men nu tinade3 msk vatten (eller hälften hallonlikör)2 msk råsocker1 msk potatismjöl1 msk vatten5 äggvitorMixa hallonen till en puré, passera om du inte vill ha fröna kvar. Hallonsufflé 4 portioner
1. Smöra 4 små suffléformar och strö dem med rörsocker. Sätt ugnen på 225°. 2. Mixa eller mosa hallonen. Blanda hallonen med hälften av sockret, limesaften och äggulorna
Servera hallonsuffléerna med kolasåsen. Sätt en remsa av bakplåtspapper runt 4 portionssuffléformar. Tejpa fast dem runt kanterna så att de sitter tätt
Tarte Tatin, Hallonsufflé, Vaniljbavaroise, Glace au four m. Nytt år och nya tag. I år lovar jag mig själv att 1) Njuta mer av livet i allmänhet och av maten i synnerhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.