I helgen testade jag göra Crème Brûlée för första gången, och det blev riktigt gott. ) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
En del smaker blir bara till av en ren slump, andra för att man har saker i skåpen. -). En flaska amarulla som köptes in för smaksättning av glass, men aldrig kom till användning
Så jag lyxa till med en efterrätt och gjorde Roy Fares hallonsufflé. Hallonsufflé6 port150 g hallonpuré - (400g frysta hallon)12 g potatismjöl (1 msk)15 g citronsaft (1,5 msk)1 st vaniljstång100 g äggvita (3 st)50 g socker (½ dl)10 g citronsaft (1 msk)Sätt ugnen på 170 grader
Hallonsufflé 4 portioner100 g hallon, från frysen men nu tinade3 msk vatten (eller hälften hallonlikör)2 msk råsocker1 msk potatismjöl1 msk vatten5 äggvitorMixa hallonen till en puré, passera om du inte vill ha fröna kvar. Hallonsufflé 4 portioner
1. Smöra 4 små suffléformar och strö dem med rörsocker. Sätt ugnen på 225°. 2. Mixa eller mosa hallonen. Blanda hallonen med hälften av sockret, limesaften och äggulorna
Servera hallonsuffléerna med kolasåsen. Sätt en remsa av bakplåtspapper runt 4 portionssuffléformar. Tejpa fast dem runt kanterna så att de sitter tätt
Tarte Tatin, Hallonsufflé, Vaniljbavaroise, Glace au four m. Nytt år och nya tag. I år lovar jag mig själv att 1) Njuta mer av livet i allmänhet och av maten i synnerhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.