Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Desserter

Desserter

Finns det ett bättre avslut på middagen än en riktigt god dessert? Vi har recepten för en riktigt smarrig avslutning!
Macarons

Macarons

Gör så här. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita. Rör till en slät smet. Vispa 55g äggvita på låg hastighet, öka farten successivt
Crème Brûlée – Klassisk Fransk

Crème Brûlée – Klassisk Fransk

Gör så här. Rör ihop äggulor, vaniljsocker, strösocker och salt. Häll grädde i en kastrull och lägg i den delade och urskrapade vaniljstången
Hallonsufflé

Hallonsufflé

Gör så här. Smörj formarna noggrant med smöret och sockra kanter och botten. Blanda hallonpuré, citronsaft och potatismjöl och koka en tjock kräm
Päron- och plommonchutney

Päron- och plommonchutney

Gör så här. Kärna ur och tärna päronen. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens
Crème brulee med vanilj och hallon

Crème brulee med vanilj och hallon

Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Ananas med Rom & Kokos

Ananas med Rom & Kokos

Gör så här. Värm ugnen till 175°C. Smält smöret, dra åt sidan. Tillsätt ägg, socker och kokosflingor. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtpapper
Äppeltarte med honung

Äppeltarte med honung

Gör så här. Sätt ugnen på 225°C. Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt mjöl och socker och ”knip ihop” till en smulig deg