Testa baka: FIKA/EFTERRÄTT

Testa baka: FIKA/EFTERRÄTT

Bakrecept jag är nyfiken på
Hallon- och lakritssufflé

Hallon- och lakritssufflé

30 g smör, rumstempererat 45 g strösocker 200 g hallonpuré (gjord från 250 g frysta hallon) 25 g citronsaft 5 g lakritsgranulat 15 g potatismjöl 100 g äggvita 50 g strösocker florsocker vaniljglass
Mazarin med rabarbercheesecake

Mazarin med rabarbercheesecake

Mazarinbotten300 g mandelmassa 125 g smör, rumsvarmt 3 ägg 50 g mandelmjöl (eller 45 g/0,75 dl vetemjöl) [1 dl] 0,5-1 tsk kardemummakärnor, nystötta
Subway chocolate chip cookies

Subway chocolate chip cookies

Värm ugnen till 160 grader varmluft. Blanda socker och smör till en pasta, addera ägget och vaniljextraktet, rör ihop
Vaniljglass med misochokladsås

Vaniljglass med misochokladsås

5 dl strösocker 200 g smör 2,5 dl sirap 2,5 dl grädde 1,5 dl kakao 1,5 msk vaniljsocker 150 g misopasta (ljus) vaniljglass (till servering)
Chokladmousse med brownie och kolasås

Chokladmousse med brownie och kolasås

Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Kardemummalängder med mandel

Kardemummalängder med mandel

Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Hallontartlette med lakritskolasås

Hallontartlette med lakritskolasås

Mördeg120 g smör, rumstempererat 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 15 g äggula [1 st] 100 g mörk choklad 70 %, till pensling
Cookies med vit choklad och macadamianötter

Cookies med vit choklad och macadamianötter

170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Sockerbullar med vaniljfyllning

Sockerbullar med vaniljfyllning

Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 570 g vetemjöl [9,5 dl] 5 g salt [0,5 tsk] 8 g malen kardemumma [1 msk] 100 g smör, rumstempererat 85 g strösocker [1 dl] 55 g ägg [1 st]