Höstig fisk- och skaldjursgryta med saffran, chili, och skördegrönt
Eleonor Bergström
Eleonor Bergström
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 grön paprika 1 gul lök 0,5 butternut pumpa 1 liter buljong 6 dl laktosfri grädde 1 chili salt, peppar, chilipulver 2 paket saffran Vit fisk Räkor Hummer Aioli Stekt rustik baguette Krasse Gör så här Skala och slanta morötterna. I mindre bitar för en mer elegant soppa, eller störra bitar för en rustik känsla. Skär rotselleri, blekselleri, pumpa, lök och paprika i ungefär lika stora bitar som morötterna. Smält smör i en stor gryta med tjock botten, jag använde min underbara Le Creuset. Fräs grönsakerna en stund tillsammans med saffran. Häll på buljong, vin och grädde och låt puttra tills grönsakerna känns mjuka. Ca 40 minuter till en timme. Skär fisken i mindre bitar, ca två centimeters breda ”strimlor”. Skala och rensa räkor, ställ åt sidan. Skala och rensa hummer, skär i mindre bitar och ställ åt sidan. Låt fisken puttra med i 20-30 minuter Smaka av med salt, peppar och chilipulver. Servera i skålar, toppa med räkor, hummer och aioli, och lite krasse och stekta brödskivor. 3.4.3176

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.