Strimla fläsket i bitar och stek på hög värme så de blir knapriga. 150 g rökt fläsk. 150 g rökt fläsk. Fick tag i en bit superfin torskrygg och tänkte att jag skulle prova en kombo som jag ätit på restaurang men aldrig hemma
Serveras med kokt potatis. Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens. Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i lite timjan, och låt det sjuda med de sista
Tillsätt enbären och låt dem fräsa med någon minut. Salta & peppra. Smaksätt med lingonsylt. Servera med kokt potatis och t ex rårörda lingon och kokta grönsaker
Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den. Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen
Och dessutom gillar jag att äta mat som inte fraktats runt hela vår planet för att landa på min tallrik (med det tyvärr inte sagt att jag inte äter mat som fraktats runt)
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Bryn dem i en varm pannan, krydda med salt och peppar (sparsamt). Koka upp grytan med crème fraiche. Kvarta champinjonerna och stek dem med lite smör, salta och peppar
Bryn skinka i smör så att de får lite färg, krydda med salt & peppar. Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.