Välsmakande aubergine som toppas med valfri fyllning, både gott och nyttigt. Eller vad sägs om aubergine fylld med hummus, rödlök, rostad lök och färsk mynta
Jag var ute efter att göra ett enkelt och annorlunda tillbehör till grillat men också efter en vegetarisk rätt som inte behöver mer sällskap på tallriken då den sköter sig själv
Men en sak jag uppskattar mest med helgen är att jag kan ta mig tid att laga den mat som jag länge planerat i mitt huvud men aldig fått tummarna loss till att göra
Det här med att vara kreativ i köket är min favoritsysselsättning. Jag älskar att ha en yta att utgå från, som jag sedan kan toppa med olika saker i ett vackert mönster
Vem jag än pratar med så säger alla likadant. Skrämmande det där med tidsuppfattning. Något annat som får mig att hisna är den här rätten med aubergine, fetaost och oregano i en smakrik kombination
Bara älskar ugnsbakad aubergine, det var min bloggkollega och vän Marie Norder Aspholm som driver bloggen Gävle Kost & Livsstil som bjöd på det under LCHF-eventet i Säffle
I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag. Om du vill blanda ut ett ägg och doppa auberginen i och vänd sedan ner dem i majsmjöl (ca 1 dl) innan de steks på varje sida
Börja med ett lager aubergineskivor, därefter tomatsås och sedan mozzarellabitar. Ugnsbakad aubergine med mozzarella, Melanzane al forno con mozzarella, är en rätt som både doftar och smakar Italien
Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin. Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.