Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor. Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
God ochknäckig får den svalna lite. Rabarbern har funnits i butikerna ett tag och de är helt okej även om de inte är lika spröda och syrliga som de nyskördade från egna trädgården
Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg ochknäckig den blev. Ha en finfin fredag allihopa och gör som jag, låt dig inspireras och prova denna paj
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig. Lägg vetemjöl, socker och kokos i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen och arbeta ihop
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.