Min mormor var den snällaste människan som vandrat på denna jord tror jag. Jag saknar henne väldigt och min dotter fick sitt namn efter henne för att visa hur mycket hon betydde för mig
Mormor Karins gyllenstekta kroppkakor. Sjud därefter i ytterligare 5 minuter. Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten
Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.