Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. 5 dl vatten. 5 dl riven ost. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. 1Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. 1Skala och skiva potatisen tunt. 1Vispa ihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme
En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch och när man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
Salta och peppra, och bryn dem i en stekpanna med smör. Ansa och dela svampen i kvartar. Lägg ner svampen i stekpannan och stek ett par minuter tills vätskan kokat in
Strö över persilja vid serveringen. 12 dl vatten. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Idag vill jag tipsa om enbusenkel middag som dock smakar allt annat än ekel - västerbottenbiffar. Nåväl, midsommar och semester i Italien i alla ära, men vi är ju inte där riktigt än
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.