Mormor Karins kroppkakor
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • potatis, mjölig
  • 1 salt och vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 vetemjöl
  • 1 rimmat fläsk
  • 1 rökt skinka
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kryddpeppar
  • 1 smör till stekning och skirning
  • 1 lingon, färska eller rårörda1. Koka potatisen (helst King Edward förstås!) i 2 tsk salt per liter vatten tills den är nästan färdig. 2. Ta genast upp den ur vattnet och pressa den medan den ännu är varm. 3. Blanda ned ägg, mjöl, vitpeppar och cirka 1–1½ tsk salt. Det skall vara så mycket mjöl att det går att forma bullar. 4. Skär fläsk, skinka och lök i ytterst små bitar. 5. Bryn fläsket och löken i rikligt med smör i en stekpanna, tillsätt skinkan mot slutet. 6. Krydda med kryddpeppar. 7. Forma 18 bullar av degen. Gör en fördjupning i varje och fördela fyllningen, nyp ihop kanterna på bullen över fyllningen. Platta till kroppkakorna. 8. Koka några i sänder utan lock i lättsaltat vatten tills de flyter upp. Sjud därefter ytterligare 5 minuter. Ta upp med hålslev och låt kallna.9. Stek upp i smör tills de är varma och gyllenfärgade.10. Servera med skirat smör, rårörda lingon och den överblivna fyllningen.TipsGör dubbel sats av fyllningen om du också vill servera den som tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.