Hälleflundra med knaprigt täcke och nässelrisotto
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g skinn och benfri hälleflundrafilé
  • ½ tsk salt
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 2 dl cornflakes
  •  
  • Räksås
  • 500 g räkor med skal
  • 1 schalottenlök
  • 1 bit fänkål (½ dl hackad)
  • 1 själk selleri (½ dl hackad)
  • ½ msk olivolja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  •  
  • Nässelrisotto
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl avoriris
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 dl förvällda nässlor
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • eventuellt lite salt
  •  
  • Till servering
  • 16 salladslökar
  • ½ msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.