1 schalottenlök
i smör, tillsätt en skvätt matlagningsvin, fiskfond, lite vatten.Koka ner till hälften.Tillsätt några klickar smör, spadet från fisken i ugnen,riven pepparrot och finskuren gräslök.
Lägg upp fisken och glasera den med örtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Så hälleflundran fick sällskap av en matig sallad med mathavre, lite brynt smör och riven pepparrot. Vissa kategorier av hälleflundra är rödlistad medan andra finns på WWF
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Lägg linserna i botten, fisken därpå, strö ärtor och morötter runt samt toppa med wasbigrädden. Temat som inspirerades av ramslök var genomgående även här, dock i kombinatione med wasabi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.