Ansa blomkålen, skär bort blast och rotstocken. Det ska användas i bulgurn. Skär tunna skivor av smöret. Täck botten på en kastrull/gryta med smörskivorna. Lägg i blomkålshuvudet och tryck fast blomkålshuvudet i smöret (se till så att kastrullen/grytan är precis lika stor som blomkålshuvudet). Häll på buljongen. Salta och peppra. Sätt på locket och ställ på spisen på hög värme. Låt bräsera 10-15 minuter beroende på storlek. När vätskan har kokat bort, sänk värmen i takt med att blomkålen bryns (hörs på ljudet). Lyft på locket och prova med sticka eller termometer (innertemperaturen ska vara 85 grader) att den är mjuk nästan rakt igenom.. Spicy bulgur
Skär blast och rotstock från blomkålen fint. Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Ta en ny kastrull och värm matoljan i den. Tillsätt det hackade från blomkålen, vitlök,ingefära, spiskummin, gurkmeja och ras el hanout. Rosta i ca 30 sekunder. Häll i bulgur och rosta i ytterligare 1 minut. Tillsätt vattnet och sänk värmen. Bulgurn ska sjuda under lock tills all vätska är borta utan att den kokar sönder. Smaka av med salt. Hacka persiljan och blanda med bulgurn. Finriv citronskal och pressa lite saft över blomkålen. Toppa gärna med några myntablad. Servera blomkålen med bulgur och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och lite olivolja. Glöm inte att matsortera skal från vitlök och ingefära samt rester från örterna och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din smakrika blomkål med bulgur. /Köket-redaktionen
Här gjorde jag nyttig sallad med aubergine, blomkål och bulgurmed grekisk fårost. Här valde jag fräsa aubergin i lite olivolja och rosta blomkål i ugnen först och sedan blandade med samtliga ingredienser till en varm sallad
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.