omgångar med ett lätt uppkok mellan. Fick igår (lördag) besök av en mycket god vän sedan 37 år. Och som är vegetarian - så därför blev det vegetariskt till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
Även om jag haft en kort vecka blir det fint med helg. Jag har kommit på att det är SÅ mycket enklare att göra knaperstektbacon i ugnen istället för att steka
Dragon är en av mina favoritkryddor, så när jag såg det här smarriga receptet på kyckling i dragonsås medknaperstektbacon till var jag bara tvungen att laga det
Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.