Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
pappardelle medkaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) ochkaningryta (coniglio in umido). Häll av och blanda med ett par slevar av såsen från grytan
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen
Blanda runt och riv över så mycket vitchoklad du vill ha på. Plommon, aprikoser och nektarinerVit chokladSocker (1-2 dl,eller efter smak)Vaniljsocker (1-2 tsk)Skiva frukten,lägg ner den i en ugnsäker form och strö över socker och vaniljsocker. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter
 Smaka av grytanmed salt och peppar. Nu när det går mot mörkare tider och temperaturen sjunker därute, smakar det riktigt gott med grytor av olika slag
Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme. Tillsätt dem i grytanoch smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.