1400 g
chorizo eller annan kryddstark korv, skuren i 3 cm långa bitar
11
zucchini
12 stora
paprikor
12 röda
lökar
18 stora
champinioner
11 dl
olivolja
1 salt
och peppar
11 kg
kall kokt färskpotatis
110 cm
späd purjolök
13 dl
gräddfil
14 msk
majonnäs
12 msk
mild senap
1 salt
och svartpeppar
13 msk
finhackad gräslökBörja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 centimeter tjocka skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, salt och generöst med svartpeppar i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan.
1 Pensla
köttbitarna med olivolja, salta och peppra. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett.
1 Skär
zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med champinoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra.
1 Grilla
spetten på direkt värme, snurra så att de blir grillade runtom. Grilla under lock i några minuter till, köttet ska ha en innertemperatur på 70 grader.
En lättgjord och väldigt god potatissalladmed purjolök och kapris. Ställ in potatissalladen i kylen och låt den gotta till sig en bra stund innan servering
Mixa äggulor, citron, senap och örter med mixerstav i en hög smal skål. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.