Grillspett med krämig potatissallad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé i bitar, cirka 3 × 3 cm
  • 1400 g chorizo eller annan kryddstark korv, skuren i 3 cm långa bitar
  • 11 zucchini
  • 12 stora paprikor
  • 12 röda lökar
  • 18 stora champinioner
  • 11 dl olivolja
  • 1 salt och peppar
  • 11 kg kall kokt färskpotatis
  • 110 cm späd purjolök
  • 13 dl gräddfil
  • 14 msk majonnäs
  • 12 msk mild senap
  • 1 salt och svartpeppar
  • 13 msk finhackad gräslökBörja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 centimeter tjocka skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, salt och generöst med svartpeppar i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan.
  • 1 Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett.
  • 1 Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med champinoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra.
  • 1 Grilla spetten på direkt värme, snurra så att de blir grillade runtom. Grilla under lock i några minuter till, köttet ska ha en innertemperatur på 70 grader.
  • 1 Servera med potatissalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.