Mina bästa

Mina bästa

  • 112 Recept
Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten
Ugnsbakad/rostad spetskål

Ugnsbakad/rostad spetskål

  1 st Huvud spetskål. 1  0,50 dl Olivolja. 1  10 g Vitlök. 1  Örtsalt. 1  Svartpeppar (nymalen). 1  100 g Smör
Ramslökspesto

Ramslökspesto

När jag var hemma i Skåne hade min kära mamma plockat en massa ramslök till mig, så nu i helgen använde jag en del till att göra ramslökpesto
Ramslökspesto – recept

Ramslökspesto – recept

300 g färsk ramslök. 1 dl lättrostade pinjekärnor. 75 g riven parmesanost eller västerbottensost
Västerbottensstubbar

Västerbottensstubbar

Nu börjar denna härliga helg lida mot sitt slut och en ny arbetsvecka ska ta sin början. Efter gårdagens schlagerparty och alla förberedelser inför den har jag i dag mest bara tagit det lugnt, plockat undan lite, diskat lite och druckit enormt många koppar te
Vildsvinsbiffar

Vildsvinsbiffar

Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar
Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

Smula jästen i skålen till en matberedare. Smält smöret och häll därefter på mjölken och värm fingervarmt
Grekiska biffar

Grekiska biffar

Mm, detta blev en underbart god måltid med mycket smak av Grekland. Jag stekte biffar och serverade med medelhavsgrönsaker och tzatsiki
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Skinkstek med kokt rödkål

Skinkstek med kokt rödkål

Ett recept från Per Morbergs bok Morbergs lagar husmanskost. Så himla gott. Rekommenderas starkt. 4-5 portioner1 kg färsk skinka, med svålSalt och nymalen peppar1 gul lök1 morot2 syrliga äpplen2 kvistar timjan3-5 dl grönsaksbuljong Kokt rödkål