2 cm
Stek som hastigast runt om i lite smör, salta och peppra. Köttet ska inte vara färdigstekt när du trär det på spettet. Borsta av svampen, klyfta löken i cm-stora klyftor. Börja med kött, svamp, tomat, kött, lök, svamp, tomat och sist kött igen. Tex såklart, det går ju att sätta på ingredienserna hur som helst ! Du får pressa ihop dom lite så dom får plats. Pensla sen någon god olja och salta.
Servera medklyftpotatis (jag tycker att ICAs delikatesspotatis Asparges är väldigt god. Andra goda tillbehör är tzatziki, blandsallad med fetaost, rödlök och vattenmelon
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiska biffar medtzatzikiochklyftpotatis. Tzatzikin är superlätt, riv en halv gurka på rivjärn och blanda med yogurten, ha sedan i pressad vitlök och lite flingsalt
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden
Använder du grillspett av trä så glöm inte att blötlägga dem. 1saltPutsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.