Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Inga svårigheter med den förstås, ett tips är dock att hälla över en dressing bestående av olivolja och pressad citron när couscousen fortfarande är varm, då suger den åt sig och blir supergod, sedan är det bara till att tillsätta grönsaker efter vad man har hemma
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Kryddmix till grillat (i det här fallet med smak av chipotle och citrus). Vi börjar med salladen för den gör du i förväg så att den är klar att servera till laxen
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.