Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. Och dessa lammkotletter var stora och ganska grovt styckade med mycket kött så för mig räckte det gott och väl med en
lammkotletter. Tillsätt sedan oljan droppvis till en tjock kräm och smaka av med salt. Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grilladelammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Tänk er quinoa som får blandas med en söt vinägrett och som toppas med sommarens nektariner, tomater, avokado, grillad majs, frön, färsk basilika och smulad fetaost
Tänk på att lammkotletter är ganska små så räkna med minst tre kotletter per person. Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis
Nu är det bara att lägga upp de nygrilladelammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Blanda alltsammans med olivoljan. Gnid in köttet med ett par teskedar salt. Pensla i slutet med persiljemarinaden, men behåll hälften till att servera vid sidan om
Servera lammkotletternamed salladen och grillade citroner. Salta och peppra lammkotletterna. Rör ihop en dressing av olja, vinäger, salt och peppar och blanda med grönsakerna
4 Grillade grönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Lax är en favorit på grillen, i alla fall om man lyckas få den perfekt genomstekt utan att den blir torr (det lyckades jag inte riktigt med idag tyvärr)
Till lördagskvällen blev det grilladelammkotletter. i med riven gullök. Sedan mello på tvn med barnen. Inspirationen till marinaden fick jag av Paolo Roberto ( här ) Till kotletten blev det riven potatis
Men på den tiden hinner man steka på en lamminnerfilé, grilla några lammkotletter, grilla på några tomater och göra en fåroströra smaksatt med vitlök och oliver
Grillad kycklingfilé medquinoasallad och olivsås. Grillade kycklingfileér (penslade med olivolja och japansk soja) som jag sedan rullade i hackade örter från trädgården, det var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.