En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Fläskfilémed gräddsås och champinjoner. Servera med kokt potatisoch sallad. Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat
Ta varje potatisoch picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade ochgrilladepotatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrilladepotatishalvor (helt frivilligt). -) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
Grilladfläskfilémed confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Maggie gillar precis som jag att äta och laga god mat och hon tyckte att jag borde ha ett recept på grilladefläskfilé
Smakar prima ihop med en kall sås ochfärskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.