Börja med att pickla senapsfröna. Koka upp senapsfröna i ca 5 dl vatten, låt koka i ca 30 sekunder. Sila bort vätskan. Koka upp fröna igen med ättika, socker och vatten. Kyl ner. Låt gärna stå över natten. Pepparrotssmör
Mixa ihop smör, pepparrot, dijonsenap och finrivet citronskal. Smaka av med salt. Forma till ett fint ägg vid servering. Krossad färskpotatis
Koka potatisen i saltat vatten till den är mjuk. Grillad biff
Gnid in köttet med salt, peppar och olivolja. Grilla till perfektion. Använd en digital termometer för att kontrollera innertemperaturen så att du får ditt kött precis så som du vill ha det. Låt vila några minuter före servering. Lägg upp den kokta potatisen på tallrik. Krossa den lätt, häll på lite av köttsaften från den grillade biffen. Lägg på biffen och toppa med pepparrotssmör och örter.
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås. Ryggbiff. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt
Rostad färskpotatis. Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.