Grillad biff med pepparrotssmör, krossad färskpotatis och picklade senapskorn
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor biff utan kappa, à 150 g
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1200 g smör, rumstempererat
  • 11 dl riven pepparrot
  • 12 msk dijonsenap
  • 10,5 citron, skalet
  • 10,5 dl gula senapsfrön
  • 10,5 dl bruna senapsfrön
  • 11 dl ättiksprit
  • 12 dl strösocker
  • 12 dl vatten
  • 1600 g skrubbad färskpotatis
  • 1 dill
  • 1 körvel
  • 1 Grillad biff4 skivor biff utan kappa, à 150 g olivolja salt peppar
  • 1 Pepparrotssmör200 g smör, rumstempererat 1 dl riven pepparrot 2 msk dijonsenap 0,5 citron, skalet salt
  • 1 Picklade senapsfrön0,5 dl gula senapsfrön 0,5 dl bruna senapsfrön 1 dl ättiksprit 2 dl strösocker 2 dl vatten
  • 1 Krossad färskpotatis600 g skrubbad färskpotatis
  • 1 Garnering dill körvelPicklade senapsfrön
  • Börja med att pickla senapsfröna. Koka upp senapsfröna i ca 5 dl vatten, låt koka i ca 30 sekunder. Sila bort vätskan. Koka upp fröna igen med ättika, socker och vatten. Kyl ner. Låt gärna stå över natten. Pepparrotssmör
  • Mixa ihop smör, pepparrot, dijonsenap och finrivet citronskal. Smaka av med salt. Forma till ett fint ägg vid servering. Krossad färskpotatis
  • Koka potatisen i saltat vatten till den är mjuk. Grillad biff
  • Gnid in köttet med salt, peppar och olivolja. Grilla till perfektion. Använd en digital termometer för att kontrollera innertemperaturen så att du får ditt kött precis så som du vill ha det. Låt vila några minuter före servering. Lägg upp den kokta potatisen på tallrik. Krossa den lätt, häll på lite av köttsaften från den grillade biffen. Lägg på biffen och toppa med pepparrotssmör och örter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.