Grillad fläskfilé med ljuvlig potatissallad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 1 Salt och peppar
  • 11 kg kokt färskpotatis
  • 11 liten rödlök
  • 13 dl gräddfil
  • 14 msk majonnäs
  • 11 riven vitlöksklyfta
  • 13 msk små kapris
  • 12 msk finhackad färsk timjan
  • 11 knippe rädisor, halverade
  • 175 g sockerärtor, delade på längden
  • 11/2 gurka
  • 11/2 rödlök skuren i båtar
  • 11/2 citron, saft och rivet skal
  • 12 msk dl olivolja
  • 12 msk finhackad bladpersilja
  • 11 tsk honung
  • 1 salt och pepparPutsa fläskfilén. Salta och peppra generöst. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertemperatur 65°C. Låt vila i minst 10 minuter.
  • 1 Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.
  • 1 Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.