Agneta s bästa

Agneta s bästa

  • 60 Recept
Heta kräftstjärtar

Heta kräftstjärtar

Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Den bästa köttfärspajen någonsin

Den bästa köttfärspajen någonsin

Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Fräsköttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt champinjoner och fräs ur vätskan
Vitkålssallad

Vitkålssallad

Häromdagen köpte jag ett vitkålshuvud med mig hem. Blev sugen på att göra någon form av råkostsallad. Den här är riktigt smidig att göra och håller ett par dagar i kylen minst
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Kinesiskstekt anka. För första gången någonsin har jag nu tillagat Peking-anka. Låt mig uttrycka det som en ytterst viktig milstolpe i mitt tramsigamästerkockliv
Pekinganka

Pekinganka

Lägg fågeln i ett durkslag och häll sjudande vatten över skinnet alltmedan fågeln vänds, att vattnet kommer åt överallt
Belgiska varma mackor

Belgiska varma mackor

Syrranvisade ett filmklipp på nån tjomme som gjorde varma mackor på smördeg i ett belgiskt våffeljärn
Gudfaderns pasta

Gudfaderns pasta

Idag dammar vi av en gammal klassikereftersom den är god. Jag vill inte att nya läsaremissar den här bad boyen nämligen
Marinad till fläskkarré

Marinad till fläskkarré

½ tsk torkad rosmarin eller två toppskottfärskrosmarin (valfritt). ½ tsk timjan. Blanda alla ingredienser till marinaden i en storskål
Hel kyckling i lergryta

Hel kyckling i lergryta

Alltså, det här var bara huuuur gott somhelst. Marinerad hel kyckling somstekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir otroligt mör och god
Kalops på fläskkött

Kalops på fläskkött

Skala löken och skärsom båtar. Stek grytbitarna i omgångar i en gryta - bäst blir det i en riktigt gjutjärnsgryta
Nasi Goreng

Nasi Goreng

  1 st (gul/gula) Lök, 1 dl hackad   . 2 tskSambal oelek, 1-3 tsk   . 3 tskRapsolja   .   3 klyfta(or) Vitlök, 1 1/2 msk hackad   .   5 stSalladslök, 1 dl hackad   . 1 tskRörsocker   .   6 dl Ris, kokt   .   120 g Skinka, rökt   .   120 g Räkor skalade   . 4 tskSoja, ketjap manis   .   2 st Ägg   

Mammas' Jambalaja

För några dagar sedan trillade ett recept ner i min mailbox från min mamma. Nämligen hennes egna recept på Jambalaja som är extremt gott
Varm kräftmacka

Varm kräftmacka

Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprika och purjolök mjuk och glansig i lite matfett
Korvgryta

Korvgryta

Skär lök o paprika i bitar. Fräs i smör. Dela alla prinskorvar på mitten o släng ner i pannan. Krydda lite med salt o peppar