Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Tänkte ge er lite förslag på goda sillar att göra till midsommar. Kräftmarinerad sill. Jag älskar kräftmarinerade sill men varför heter den så egentligen, det är ju ingen kräfta i
Hovmästarsås. 2 msk svensk grovkornig senap. 2 tsk fransk senap. 3 msk socker. 4 msk vitvinsvinäger. 1. Blanda lagen, lägg i strömmingarna och täck med lock eller gladpack och ställ i kylen över natten
4 sillfiléer, 5-minuterssill eller ursaltad saltsill. 1srirachasåsSkär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar. 1Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna. 1Lägg upp sillen i en skål
Trodde det skulle bli en speciell smak men tycker att det smakade som vanlig inlagd sill. Ingredienser600 g strömmingsfilé 5 dl vatten 1 dl ättiksprit (12 %) 1 msk salt Senapssås1/2 dl senap 1 st äggula 1 msk rödvinsvinäger 2 tsk strösocker 1 dl rapsolja1/2 dl hackad dill saltVitlökssås1 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 dl hackad dill, persilja och gräslök 1/2 tsk dragon 1 liten pressad vitlöksklyftasalt och nymalen pepparInte ett sillbord utan gravad strömming
Just nu ligger min strömming i frysen för att kunna tas fram i tid för att gravas till jul. Inför gravning bör färsk strömming ligga i frysen minst 1 dygn
6 - 8 personer. 20 minuter + 2 dygn för gravning. 1. Plocka bort eventuella småben från laxen. Skär några skåror tvärs över skinnet utan att skära sönder köttet
Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Sillbordet är litet av julbordets högpunkt tycker jag. saffranssill, italiensk sill och lingonsill. Nyheten för detta år är Hallonsill, en variant jag aldrig hade provat men som jag tänkte RIMLIGEN borde kunna bli god