Låt sillen vara hel eller skär den eventuellt i filéer med skinn och ryggben kvar. Skinnet kan dras av innan sillen fileas eller när den är färdigfilead
Låt sillen rinna av. 1 burk inläggningssill (420 gr). 1 burk inläggningssill (420 gr). Ett recept som jag hittade här, och som visade sig vara riktigt lyckat på midsommar
Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den. bredaste änden och dra filén rakt ner. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke (ej rostfri)
Den där lilla paketen sill gör ju hela proceduren med att lägga in sill både enklare och snabbare och när något är enklare och snabbare, så vågar sig plötsligt flera på att prova nya upplevelser
Ännu en sill från Öhmans mat och vin. Denna gång med en senapssill som är lite mustigare i smaken. Den här kommer inte gå hem oss alla, men är ett riktigt intressant alternativ till "vanlig" senapssill
3 filléer färdiglagad löksill eller 1 burk 5-minuterssill Marinad. Klipp sillen i bitar och vänd dem i marinaden Låt stå minst 2 timmar för bästa smak 3 fil