Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken. Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag
Fördela sedan ut hälften av filerna i vardera sås, rör varsamt så att allt blandas. Här kommer två recept på gravadströmming från påskhelgen, de fungerar lika bra till midsommar eller jul
Dels är det väldigt gott och praktiskt att ha till hands för lätta sommarmåltider, dels kan du ge bort en burk strömming när du hälsar på vänner och bekanta
450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. 2 msk timjan
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Stek på en fin yta först och efterstek i ugnen på 110-125 grader utan folie, så går det snabbare. 1 dl ättika, 12%. 2 dl vatten. 2 stora potatisar (Eloge från Hötofta). 2 dl gräddmjölk. 25 g smör. 2 dl vispgrädde. 2 stora bananschalottenlökar. 2. (60-62 grader well done/rosa. Skiva upp i ca 2 cm tjocka skivor. 2. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Ca 25 min. 2. Koka på medelvärme i ca 15 min. 2. 1 dl ättika, 12%. 2 dl vatten. 2 stora potatisar (Eloge från Hötofta). 2 dl gräddmjölk. 25 g smör. 2 dl vispgrädde. 2 stora bananschalottenlökar. 2
Fördela sedan chili och limeskal på laxbitarna och lägg den andra laxbiten ovanpå den andra. Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar
Fördela saltblandningen över laxen och "platta" in den. Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.