18-12 cannellonirör
400 g nötfärs 1 gul lök 1 msk tomatpuré 1 dl grädde 1 dl buljong 2 dl crème fraiche salt och malen vitpeppar 100 g riven ost 1 tsk oregano smör att steka i Béchamelsås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och malen vitpepparKöttfärsröra: Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör. Krydda med salt, peppar, oregano och tomatpuré. Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten. Sänk temperaturen i ugnen till 155°. Gratinera i ca 30 minuter.
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ännu en härlig helgdag, tagit en låååång promenad med barnbarnen. Idag testar vi aubergine med nötfärsblandning, rätter i ugnen är perfekta, tycker jag
Lägg i cannellonirullarna sida vid sida med skarven nedåt. Hetta upp olja i samma panna, lägg i färsen, bryn den lite lätt och smula sönder den med en gaffel
Hacka lök och stek med färsen samt paprikan i en panna med oljan. Fördela en hög köttfärsröra i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop) och rulla ihop
Nu när hösten kommer är det gott med lite heta smaker och lättlagad mat i ugnen. Den här rätten går utmärkt att förbereda och vänta i kylen för att åka in i ugnen när det är dags att äta, servera med en god sallad och kanske lite bönor
Skala och riv den gula löken och skala och pressa ner vitlöksklyftan, blanda medköttfärsen. Nu tänker vi bjuda er på en mycket god rätt där vi fyllt färska lasagneplattor med köttbullesmet à la medelhav, gjort rullar av dem och gratinerat i ugn med en god tomatsås som toppats med riven ost
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.