12 msk
riven parmesan eller grana padanoSätt ugnen på 225 grader. Skär bort blomfästet på auberginerna. Dela auberginerna på längden i halvor. Skär några snitt ner i fruktköttet dock ej genom skalet. Lägg dem i en ugnsfast form eller panna och pensla dem med två msk olivolja. Baka dem i 25 minuter i mitten av ugnen. Köttfärsfyllning: Fräs köttfärsen i olivolja så att den får färg. Hacka sönder den med en stekspade. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök samt tillsätt till köttfärsen. Tillsätt socker, tomatpuré, oregano, rosmarin, grovhackad färsk basilika samt chiliflakes och fräs någon minut. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning och passerade tomater. Låt koka på medelvärme. Ta ut och lägg upp auberginerna på en tallrik att svalna något. Bechamelsås: Fräs mjölet i smöret och rör ut klumpar. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter (gärna 10 minuter). Det ska vara en tjock vit sås. Smaksätt bechamelsåsen med salt. Gröp ur en del av fruktköttet i mitten på auberginerna och hacka det samt blanda det med köttfärsröran. Lägg tillbaka de urgröpta auberginerna i formen. Fördela köttfärsröran i auberginerna. Toppa med vit sås, riven ost och riven parmesan. Gratinera i 10 minuter tills auberginerna fått fin färg och är genomvarma. Servera med önskade tillbehör som ex. sallad och klyftpotatis.
Hacka köttet från auberginen, löken och vitlöken, stek glansigt i olivolja, ställ åt sidan. Nu när hösten kommer är det gott med lite heta smaker och lättlagad mat i ugnen
Pensla snittytan med olivolja. Så här gör du Dela auberginen på längden. Gör några hål med en gaffel. Skär aubergineköttet i tärningar och stek det, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna
Hacka lök och stek med färsen samt paprikan i en panna med oljan. Fördela en hög köttfärsröra i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop) och rulla ihop
Häll upp köttfärsblandningen ovanpå auberginerna och toppa med osten. Dock blev auberginen alldeles för smaklös i jämförelse med vad jag trodde att den skulle bli
Eller så gör man en vegetarisk Aubergine farcie med svamp. Krydda med timjan, vitlök, salt & peppar. Ett par skivor aubergine, lite rådjursfärs och en näve riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.