Gratinerade cannelloni med köttfärs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-12 cannellonirör
  • 1400 g nötfärs
  • 11 gul lök
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 dl grädde
  • 11 dl buljong
  • 12 dl crème fraiche
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 1100 g riven ost
  • 11 tsk oregano
  • 1 smör att steka i
  • 1 Béchamelsås:
  • 12 msk smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 15 dl mjölk
  • 18-12 cannellonirör 400 g nötfärs 1 gul lök 1 msk tomatpuré 1 dl grädde 1 dl buljong 2 dl crème fraiche salt och malen vitpeppar 100 g riven ost 1 tsk oregano smör att steka i Béchamelsås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och malen vitpepparKöttfärsröra: Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör. Krydda med salt, peppar, oregano och tomatpuré. Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten. Sänk temperaturen i ugnen till 155°. Gratinera i ca 30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.