yoghurt blandat med vitlök, lite salt och peppar. Smaka av med chiliflakes. Tillsätt olja, avrunna och soltorkade tomater, vitlök, ströbröd, finhackad persilja, valnötter och pesto
Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomater och olja. När du är nöjd med resultatet lägg på skivor av chevré och brödkuberna (tänk hamburgerprincipen dvs lager på lager) Låt osten smälta
yoghurt. Rätten består av aubergine som fått stekas tillsammans med lök, vitlök, tomat och kryddor. Jag brukar mest tillaga detta som en extra rätt, kan även vara väldigt gott att äta med en bit bröd
Serveras väl med kött eller kyckling samt till yoghurt. Ta en liten kastrull och häll i de krossade tomaterna, tillsätt en nypa socker, lite salt och pressa ner vitlöken, koka upp och låt koka några minuter
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen medtomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Lite av tomatoljan i såsen och avsmakning med salt och peppar. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.