Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja ochpaprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem tilltomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök ochkörsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Denna med en massa tomat är riktigt god till grillat kött ochtill köttbullar/pannbiff. Blanda creme fraiche och gräddfil (går bra med antingen el också)Salta riktigt MYCKET och peppra med vitpeppar
Det var också en hel del som inte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
Dela tomaternaoch oliver och häll i grytan. Idag köpte jag färdiggrillade kycklingklubbor och i stället för att ha en sallad till var jag sugen på lite god pasta så jag slängde ihop det jag hittade i kylen
Det sätt som jag tillagar grönsakerna på i ugnen gör att paprikaoch lök blir mer som kryddor eftersom de krymper ihop till nästan ingenting när vattnet dunstar
Om du vill äta tomatertill som såsigt tillbehör så olivoljar du och saltar dem lite grand innan du ställer in dem på ett fat i ugnen med potatisen de sista tio minuterna ungefär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.