Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den. Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Späd med mjölk och grädde under omrörning. Knaperstek fläsket. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Fick tyvärr med mig huvudvärk hem från matchen så det blir en tidig kväll i säng känner jag. Nyss hemkommen från en intensiv handbollsmatch, jag och de stora barnen har haft lite ”egentid” ikväll med att titta på H65 Höör som spelat match, ätit chokladbollar och druckit läsk
Supergod gryta som passa bra med ris, pasta eller potatismos. Ta bort eventuella kärnor i paprikan skär den sedan i bitar och tillsätt denna, Creme Fraichen, champinjonerna samt krydda med lite oregano
Grönkål och kikärtspaj med örter. Hacka grönkål och örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.